Blå Band en hjälpande hand sedan 50-talet

Den första Blå Band produkten som tillverkades var en torkad poulardsoppa, gjord på gödd unghöna. Det var i Landskrona i 50-talets Sverige, då man klädde sig i nylonskjorta, läste Bildjournalen, häpnade över Sputnik och avgudade Elvis. Det gick bra för landet och högkonjunkturen efter 2:a världskriget satte fart på industrin, som ropade efter mer folk. Hemmafruarna tog steget ut på arbetsmarknaden och fick därmed mindre tid för hemmet och matlagning. Ett behov av lättlagad mat växte snabbt fram på den svenska marknaden. Just det är förklaringen till varför Blå Band kom till. Tillverkningen började i en margarinfabrik i Landskrona och produkten var en torkad Poulardsoppa.

 

Blå Band insåg att familjer behövde snabba lösningar som underlättade matlagningen i vardagen och frigjorde tid för jobb, fritid och vänner. Snart flyttade tillverkningen av Blå Band till det lilla skånska Karpalund på den bördiga Kristianstadslätten. Närmsta granne var vajande sädesfält, några bondgårdar och ett sockerbruk. Här förberedde man måltider till hela svenska folket och utvecklade de goda soppor och smakfulla såser som är så välbekanta för oss alla.

 

Poulardsoppan var både smakfull och enkel att tillaga och togs väl emot. Framgången ledde till fler lanseringar, bland annat Blå Band Chokladpudding. Aldrig förr hade svenska folket smakat något så gott och succén blev total! Så till den grad att Blå Band tillsammans med Raketost numera blivit en symbol för hela 50-talet. Men med den stora skillnaden att du än idag kan få hjälp att lösa vardagspusslet med hjälp av Blå Bands smakfulla såser och soppor.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera